Klisterkanalen Rundt 80 km

For mere end et år siden fik Carsten “Kakker” og jeg den idé, at det kunne være sjovt at løbe rundt om den østlige del af Limfjorden. Tanken var at starte i Aalborg, løbe ud til fjordens munding i Egense, tage færgen over til Hals og løbe retur til Aalborg på den nordlige side af fjorden.

Denne sommer skulle projektet så blive til virkelighed, og det blev en fin oplevelse. Vi var fem mand fra løbeklubben der snørede skoene, og brugte en lørdag på at inspicere fjorden.

FORSYNING UDEN DEPOTER

Noget af det der gjorde den her tur til en fed oplevelse var, at vi kun havde planlagt en løselig rute hjemmefra. Nogle af de områder vi havde en idé om at løbe igennem, vidste vi slet ikke om man overhovedet kunne løbe i. Grundtanken var at løbe så tæt på fjorden som muligt. Hvad angik påfyldning af væske, så var planen at banke på døren hos nogle flinke mennesker, når vores vandflasker var ved at være tomme. Af samme grund vidste vi heller ikke på forhånd hvor lang en løbetur der ventede os. Vi endte med at løbe 80 km, og vi tilbragte lidt mere end 9 timer i løbeskoene den dag.
Ruten - som den endte med at blive

Ruten – som den endte med at blive

AVOCADO OG HINDBÆRSNITTER

Den første optankning fandt sted i Mou, hvor Superbrugsen og den lokale bagermester fik glæde af vores sult. Her blev depoterne tanket op med alt fra avocado til hindbærsnitter. Vi nåede desuden at besøge Mou kirke, hvor vi tankede vand op på kirkegården. Et par colaer røg der også ned, og de næste kilometer underholdt Nicholas med højlydt ræben, da al kulsyren skulle luftes ud.
Første væskedepot - ved kirken i Mou

Første væskedepot – ved kirken i Mou

UNIK MULIGHED FOR AT SE NYE STEDER

Mange af de områder vi løb igennem, var steder hvor vi aldrig havde været før. Der var både industriområder på sydsiden, med lossepladser og fabrikker, nedrivningsmodne ejendomme og fine marker med solmodent korn. På nordsiden af fjorden var der utroligt smukt, og vi kom forbi nogle store flotte ejendomme med en fantastisk beliggenhed ned til fjorden.
Nedrivningsparat ejendom øst for Aalborg

Nedrivningsparat ejendom øst for Aalborg

Efter optankning hos bageren - stemningen er i top

Efter optankning hos bageren – stemningen er i top

Nicholas slapper af på færgen mellem Egense og Hals

Nicholas slapper af på færgen mellem Egense og Hals

Alle nyder vist at hvile benene på færgen

Alle nyder vist at hvile benene på færgen

Martin Olsen, som er lokalkendt omkring Hals, påstod at man ikke betaler skat i det område, og derfor har de råd til at bygge flotte huse.
Fin strimmel vej mellem Hals og Gåser

Fin strimmel vej mellem Hals og Gåser

Da vi nærmede os Aalborg, fik vi også chancen for at se Limfjordstunellen fra en helt ny vinkel.
Limfjordstunellen

Limfjordstunellen

HJEMME IGEN

Vel hjemme i Aalborg måtte vi kæmpe os igennem alle de besøgende til Tall Ships Race, og selvfølgelig skulle vi også lige vente på at bro-klappen på Limfjordsbroen blev slået ned igen.
Selvfølgelig er broen oppe!

Selvfølgelig er broen oppe!

Det aller sidste væskedepot lå strategisk placeret ved havnen. Strandquist, det venlige menneske, bød på en iskold fadøl og den smagte himmelsk. Personligt blev jeg hårdt ramt af alkoholen – jeg havde det som om vi havde drukket ti øl i stedet for én.
Sidste væskedepot

Sidste væskedepot

EVALUERING

Personligt synes jeg det var kanon fedt at løbe afsted, uden at vide præcist hvilken rute vi skulle følge og hvor langt vi skulle løbe. Det var også fedt at se nogle steder i vores “lokal-område”, som jeg aldrig har besøgt før. Endeligt var det, som altid, super hyggeligt at tilbringe en masse timer sammen med de formidable gutter fra løbeklubben.
Næste projekt må være at løbe rundt om den vestlige del af fjorden.
Tilbage ved startstedet - 80 kilometer og 9 timer senere

Tilbage ved startstedet – 80 kilometer og 9 timer senere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: