God bog om træning – Training For The New Alpinism

Den her bog er en rigtigt fed bog om fysisk træning for udholdenhedsatleter. Den er egentligt skrevet til alpine klatrere, men det er i høj grad også en udholdenhedsidræt, og derfor er der meget stor overførbarhed til løb. Jeg faldt over bogen ved et tilfælde, da jeg surfede efter løbegrej hos producenten Patagonia. Bogen er er udgivet af Patagonia og den fangede straks min interesse.

This slideshow requires JavaScript.

MASSER AF PRAKTISKE TIPS

Det jeg fik ud af at læse bogen var en rigtigt god indføring i træningsteori, med stort fokus på praktisk tips og tilrettelæggelse af min træning.
Man behøver ikke være teori-nørd for at få noget ud af bogen, og der er masser af praktiske eksempler. Afsnittene er krydret med anekdoter fra ekspeditioner, på nogle af verdens største bjerge.
Jeg fik også rigtigt meget ud af at læse afsnittene om i periodisering af træningen, frem mod et løb.

ER RÅSTYRKE RELEVANT?

I mange år har jeg læst bøger og blogs som diskuterede frem og tilbage, om hvorvidt træning af råstyrke er relevant for langdistance-løbere. Denne bog overbeviste mig om, at det i høj grad er relevant.
Som noget helt unikt diskuterer bogen også emner som angst i forbindelse med fysiske præstationer, hvordan man forbereder sig til fysiske lidelser, og om hvornår der er okay at opgive sit projekt. Ingen af de løbetrænings-bøger, jeg tidligere har læst, har ytret sig om de emner.
Bogen er på 462 sider, og stort set alle kapitler er relevante for langdistanceløbere. Nogle af styrketræningsøvelserne er naturligvis mest beregnet til alpin klatring, men der er også masser af gode forslag til styrketræning for ben og kropsstamme.
Klik her for link til “Training for the New Alpinism” hos Patagonia

1 Comments on “God bog om træning – Training For The New Alpinism”

  1. Pingback: Styrketræning – er det for ultraløbere? | Trail- og Ultraløb

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: